Güneş Nişasta
BOL KREMALI PASTA
BOL KREMALI PASTAKAKAOLU PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
2 yemek kaşığı Güneş Kakao

YAPILIŞI
5 yumurta sarısı ve beyazları birbirinden ayırın. Beyazlarını bir miktar tuz ile 5 dakika boyunca mikserle çırpın. Başka bir kapta yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın. Sırasıyla sıvı yağ ve sütü ekleyin ve tekrar çırpın. Ardından yumurtanın aklarını da ekleyip  tahta kaşık yardımı ile karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyip tahta kaşık ile karıştırmaya devam edin ve keki pişireceğiniz kalıba dökün. Önceden ısıtılmış  200 derece fırında 20 dakika pişirin. Biraz kabardıktan sonra 160 dereceye düşürün. Piştikten sonra fırından çıkartın ve kalıpta soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pandispanyanızı ortadan ikiye bölün.

KREMA İÇİN MALZEMELER
3 yumurta sarısı
1 litre süt
200 g şeker
70 g un
50 g Güneş Nişasta
1 paket vanilya
50 g tereyağı

YAPILIŞI
Vanilya özü ya da toz vanilyayı süt ile kaynayana kadar pişirin. Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri mikser ile çırpın. Un,nişastayı yumurta sarısı-şeker karışımına ilave edin. Kaynayan sütten 1 kepçe alarak hazırladığınız karışma ilave edip, çırpın. Ardından bir kaç kepçe daha karışıma ilave ederek ısıyı eşitleyin. Bu yumurtaların bir anda pişmemesi için yapılır. Daha sonra süt ve karışım tamamen birleştirerek kıvam alıncaya kadar pişirilir. Son olarakta tereyağınızı ekleyerek kremanızı hazır hale getirin. 

SÜSLEMEK İÇİN MALZEMELER
1 Adet Muz
Çikolata Parçaları
Güneş Çikolatalı Sos

İkiye böldüğünüz pandispanyanızın tabanına soğuyan kremanızı yayın, dilerseniz arasına mevsimine göre meyveler dizebilirsiniz ya da çikolata parçaları koyabilirsiniz.
Diğer pandispanyayı da üzerine kapatın ve kalan kremayı pastanın üzerine ve kenarlarına sürün. Üzerini süslemek için tarifine göre hazırlanan Güneş Çikolatalı Sos ile süsleyin.

Afiyet Olsun. smileyyes