Güneş Nişasta
ÇİKOLATALI SOS
ÇİKOLATALI SOS

Hazırlanışı

500ml (2,5 su bardağı) sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine toz karışımı ilave edin. 

El çırpıcı ile devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın.

Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun ve daha sonra servis için kullanın.

ÖNERİLER: Daha koyu kıvamlı sos için, hazırlama esnasında 350 ml (3,5 çay bardağı) süt kullanabilirsiniz.
Çikolatalı sosu, kek, pasta,profiterol vb. unlu mamuller,dondurma,muhallebi, puding gibi tatlılar ve meyve salatalarının üzerinde kullanabilirsiniz.

Enerji - Besin Öğeleri

Ürünün 100 g için  
Enerji (kcal)-(kj) 120 kcal -500 kj
Yağ (g)
Karbonhidrat (g) 21
Protein (g) 3,5