Güneş Nişasta
ZERDE TATLISI
ZERDE TATLISIMalzemeler:
6 su bardağı su
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı pirinç
1 tutam safran
3 tatlı kaşığı GÜNEŞ Nişasta(Mısır/Buğday/Patates) + ½ su bardağı su
1çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı

Süslemek için Malzemeler
Antep fıstığı(File olabilir)
Kuş üzümü
Çam fıstığı

Yapılışı:1 su bardağı sıcak suya safranı atın ve rengini vermesi için kenarda bekletin. Aynı zamanda nişastayı da ½ su bardağı suyun içinde eritin.
5 su bardağı su,  yıkanmış pirinci ve şekeri tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın.
Pirinçler pişince içine kuş üzümü, çam fıstığı, safran, zerdeçal ve erittiğiniz nişastayı ekleyin. Karışım koyulaşıncaya kadar ara sıra karıştırarak 30 – 35 dakika pişirin. Yani pirinç ve su bütünleşmiş, özlü bir görüntüsü olmalıdır. Kıvam alan zerdeyi servis kaselerine paylaştırın ve buzdolabında soğutun.
Üzerini File antepfıstığı, kuş üzümü ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz evde olan çerezlerle de süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.