Malzemeler
· 150 gr. tereyağı
· 1 çay bardağı zeytinyağı
· 1,5 su bardağı GÜNEŞ Pudra Şekeri
· 1 yumurta sarısı
· 2 yemek kaşığı kakao
· 1 su bardağı GÜNEŞ Nişasta
· 3 su bardağına yakın un
· 1 paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya veya 1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzerini bulamak için: İri taneli toz şeker
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını pudra şekeriyle beraber bütünleşene kadar yoğurun. Zeytinyağı ve yumurta sarısını da ekleyip karıştırın.
Kakao, vanilya ve nişastayı daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Unu bardak bardak ilave edin. Kıvamı çok yumuşak veya sert olmamalı.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Dış yüzeyini toz şekere bulayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Parmağınızla kurabiyelerin orta kısmına bastırarak minik çukurlar oluşmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika kadar kurabiyeleri pişirin. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra ortasına erimiş çikolata veya krem çikolata koyarak süsleyin.
Afiyet olsun.
ELMAS KURABİYE