Malzemeleri
200 g petibör bisküvi
30 g margarin, eritilmiş
2 su bardağı süzme yoğurt
1 kutu krema
1 paket labne peyniri
¾ su bardağı tozşeker
6 yumurta
2 çorba kaşığı GÜNEŞ Mısır Nişastası
1 çorba kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu, rendelenmiş
2 paket vanilya,
24 cm kenarı klipsli kek kalıbı
Yapılışı: Fırını 180 °C ayarlayın. Bisküviyi elinizle iyice ufalayıp margarinle karıştırın. Kırıntı gibi bir hamur elde edin. Yağlanmış kek kalıbına sıkıca bastırarak yayın. Fırında 5 dakika pişirin.
Kalan malzemeleri bir kaba koyun ve mikserle karıştırın. Bisküvilerin üzerine dökün. 35 dakika pişirin.
Limonlu Sos:
1 limonun suyu
1 su bardağı su
2 limon kabuğu, rendelenmiş
4 çorba kaşığı tozşeker
Yapılışı: Tüm malzemeyi kısık ateşte sürekl karıştırarak koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Sosu cheesecake’in üzerine döküp servis yapın.
Afiyet Olsun.
LİMONLU CHEESECAKE