Mereng için Malzeme:
4 yumurta akı, oda sıcaklığında bekletilmiş
1 su bardağı tozşeker
3 çay kaşığı GÜNEŞ Mısır Nişastası
Pişirme kağıdı
Kreması için Malzeme:
¾ su bardağı krema
4 çorba kaşığı GÜNEŞ Pudra Şekeri
300 g labne peyniri
Mevsim meyveleri
Mereng Yapılışı: Fırını 150 °C ayarlayın. Yumurta akını cam bir kasede kar gibi olana kadar mikserle çırpın. Mikser çalışırken yavaş yavaş tozşekeri ilave edin. Şeker karışınca mikseri durdurun ve mısır nişastasını üzerine serpin. Mikserle biraz daha karıştırın. Fırın ısısını 120 0C getirin. Pişirme kağıdını fırın tepsisinin ölçüsünde kesin ve serin. Üzerine bütün karışımı döküp kaşıkla şekil verin ve ortasını havuz gibi yapın. 1 saat pişirin. Fırını kapatın ve kapağını açmadan 30 dakika daha içinde tutun.
Krema Yapılışı: Krema ve şekeri bir kapta telle karıştırın. Labne peyniri ekleyin ve telle pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin. Servis yapacağınız zaman merengin içine yerleştirin. Üzerini meyveyle süsleyin.(mevsim meyvelerini küp şeklinde kesebilir veya küçük taneli meyveler kullanabilirsiniz.) Merengi önceden yapabilirsiniz ama kremayı koyduğunuzda yapıldığı gün yemelisiniz.
Afiyet Olsun.
PAVLOVA